CHP’den erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini açıklamasının hemen ardından CHP'den mesaj geldi. Konuya ilişkin CHP Parti Sözcüsü Tezcan açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı sonrası CHP MYK'da da durum değerlendirilmesi yapıldı. Bülent Tezcan açıklama yapıyor.

Tezcan, "Türkiye'yi uluslararası ve içeride tek adamlık rejimi olumsuz etkiliyor. AB komisyon raporunda OHAL'in hemen sonlandırılması gerek deniliyor. AB'den dev adımlardan uzaklaşıldığını ifade ediyor. Bunun sorumlusu tek adam rejimi, AK Parti yönetimi. Türkiye'yi bir ara havaifişeklerle AB'ye giriyoruz diye kandırdılar. Uygar tablodan uzaklaşıyoruz. Bizim insanlarımız, demokrasinin egemen olduğu, yargının bağımsızlığını hakediyor."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dursun Özbek: Okan Buruk’a Güvenimiz Tam

Başkan Dursun Özbek, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Okan Buruk ve Galatasaray ile ilgili son günlerde çıkan gerçeği yansıtmayan iddialara dikkat çekti. Özbek, Okan Buruk ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.

Emine Erdoğan, New York İklim Haftası’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak New York İklim Haftası'nın açılış etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gibi yetkililer Emine Erdoğan'ı karşıladı.

Türkiye, ABD İçin Önemli Bir Ortak

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin olumlu bir seyir izlediğini vurguladı. Türkiye'nin, ABD Başkanı için önemli bir ortak olduğunu belirten Barrack, iletişimlerini güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Fidan: Türkiye-ABD İşbirliği İçin Kısıtlamalar Kaldırılmalı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "100. Yıla Girerken Türkiye-ABD İlişkileri" panelinde konuştu. Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılına yaklaşırken, iki ülke arasındaki ortaklık geçmişi ve geleceği değerlendirildi.

Diyarbakır’da Alacak Verecek Kavgasında 3 Ölü

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde, alacak verecek meselesi nedeniyle bir tartışma yaşandı. Tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.