Chp Lideri Özgür Özel, Terörsüz Türkiye Dedi

CHP’NİN MİTİNGİ: BİRLEŞİK MÜCADELE ÇAĞRISI

10 Mayıs 2025’te Van’da düzenlenen beşinci “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kayyum politikalarına ve halk iradesine yönelik baskılara karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı. Miting, Beşeri Park’ta gerçekleşti ve tutuklu CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun mesajı, CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu tarafından okundu. Mitingde, Selahattin Demirtaş’a selam gönderildi, Kürt sorunu açıkça tartışıldı ve “Türkiye İttifakı” vurgusu öne çıktı.

Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, Van’ın direnişin sembolü olduğunu belirtti. “Bugün Van’da barışın ve adaletin sesini duyurmaya geldik!” diyen Özel, halkın iradesine yapılan baskılarla ilgili eski siyaset dönemlerinin sona erdiğini ifade etti. Konya, Mersin, Yozgat ve Samsun’dan selam getirdiğini belirten Özel, “Van’ın selamı İzmir’de çınladıkça, Türk’ü Kürt’e, Alevi’yi Sünni’ye düşman gösterenlerin oyunları bozulacak” dedi. Van Valisi’ne yönelik eleştirilerini de sürdüren Özel, “Vali efendi, valiliğini bil, yerinde otur” diyerek kayyum politikalarını kınadı ve bu uygulamaların halkın iradesini tanımadığını belirtti. Özel, CHP’nin “Türkiye İttifakı” ile sosyal demokratlar, muhafazakarlar, milliyetçiler ve Kürt demokratları kucakladığını ifade etti.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN DUYGULU MESAJ

Mitingdeki duygusal anlardan birini oluşturan Ekrem İmamoğlu’nun Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesajda, “Van Denizi’nin cesur yüreklerine selamlar. Silivri’den en içten duygularımla selamlıyorum. Türkiye’ye hukuku çok görenler, meydanlarda buluşmamızı engelledi. Ama milletimizin duaları, gücümüzü azaltamaz” dedi. İmamoğlu, Van’ın ekonomik potansiyelini vurgulayarak, “Van’ı sınır kenti değil, ufuk kenti görüyoruz. Van, geleceğin merkezidir” ifadelerini kullandı. Gençler için istihdam yaratarak, Van’ın ekonomik değeri üzerinden topluma hizmet etmeyi planladıklarını belirtti.

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’a özel bir selam göndererek, tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep etti. “Biz sadece Ekrem İmamoğlu’nun değil, hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm siyasi tutsakların özgürlüğünü savunuyoruz” diyen Özel, CHP’nin Kürt sorununu inkar etmediğini ve terörsüz bir Türkiye için samimi adımlar atılması gerektiğini belirtti.

KÜRT SORUNU VE TÜRKİYE İTTİFAKI

Mitingde Kürt sorununa açıkça değinen Özel, “Lafı eğip bükmeyelim. Van’a, Mardin’e gelince ‘Seçerseniz yönettirmeyiz’ diyorlar. İşte sana Kürt sorunu” şeklinde konuştu. CHP’nin, sosyal demokratlarla muhafazakarları, milliyetçileri ve Kürt demokratları birleştiren “Türkiye İttifakı” ile hareket ettiğini vurguladı. “Terörün bitmesi için samimi adımları destekledik. Silahların bırakılmasını, Kürtlerin eşit olacağı bir Türkiye’yi savunuyoruz” ifadeleri mitingin en çok alkış alan bölümlerinden biri oldu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.