GÖZLER KURULTAY DAVASINDA
Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler bugün gerçekleştirilen kurultay davasına çevrildi. Genel merkezde, mahkemeden çıkacak sonucun ne olacağı merakla bekleniyor. Duruşma saat 10.00’da başladı.
MYK TOPLANDI
Aynı zamanda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de genel merkezde partisinin en önemli karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) topladı. Mahkeme süresi boyunca, MYK toplantısının devam etmesi bekleniyor. 81 ilin CHP’li il başkanları da binada hazır bulunuyor. Davadan çıkacak karara göre, CHP’nin yol haritası da kamuoyuna açıklanacak.
KURULTAY DAVASININ BAŞLANGICI
Kurultay davası, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı sırasında genel başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in yarışması ile başladı. Özgür Özel, kurultaydaki mücadeleyi ikinci turda kazanarak sekizinci genel başkan oldu. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP kurultayına ilişkin şikayet üzerine dosyayı gündemine almış; fakat yetkisizlik kararı vermişti. Bu dosya daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı delegeler, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptali için farklı mahkemelerde dava açtı. Açılan iptal davaları, Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki dosyada birleştirildi.