CHP’nin Olağanüstü Kurultay Kararına İtiraz!

LÜTFÜ SAVAŞ’IN BAŞVURUSU

Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP’nin olağanüstü kurultay kararının iptali için Asli Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Daha önce, 4-5 Kasım 2023′te gerçekleştirilmiş olan 38. Olağan Kurultayı’na da itiraz etmişti. Özgür Özel’in genel başkan olarak seçildiği bu kurultayın iptali için Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmıştı. Savaş, o davada, delegelerin iradesinin rüşvet ve baskılarla bozulduğunu öne sürmüştü. Ancak mahkeme, parti yönetiminin görevden uzaklaştırılması talebini reddetti. Şimdi ise olağanüstü kurultay kararına yönelik itiraz, CHP içindeki gerginliği yeniden arttırdı.

SAVAŞ’IN İDDİALARI VE SONUÇLARI

Savaş’ın son başvurusunun detayları henüz kamuoyuna açıklanmadı. Ancak daha önceki itirazlarında, parti yönetimini şaibeli süreçler yürütmekle suçladığı biliniyor. 11 Aralık 2024 tarihinde CHP’den ihraç edilen Savaş, özellikle 2024 yerel seçimlerinde Hatay’da aday gösterilmesi ve sonrasında kaybetmesiyle eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Bu yeni dava, Savaş’ın CHP yönetimine karşı hukuki mücadelesinin devam ettiğini gösteriyor.

Son dönemde CHP, kurultay süreçleri ve yönetimle ilgili tartışmalarla sıkça gündeme geliyor. Lütfü Savaş’ın sürekli açtığı davalar, parti içindeki bölünmeyi ve güven krizini gözler önüne seriyor. CHP yönetiminden ise henüz Savaş’ın son başvurusuna dair resmi bir yanıt gelmiş değil. Mahkemenin kararının, parti içindeki dengeleri etkilemesi muhtemel.

Savaş’ın Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı bu yeni başvuru, CHP’nin olağanüstü kurultay sürecini nasıl etkileyecek? Parti tabanında ve kamuoyunda merakla beklenen bu sorunun yanıtı, mahkemenin vereceği kararla belli olacak. Gelişmeler, Türkiye siyasetinde dikkatle izleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.