CHP Merkez Yönetim Kurulu bugün saat 13.00’te toplandı, 9 parti üyesinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği duyuruldu. Toplantıya Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık etti. Parti Sözcüsü Müslim Sarı basın toplantısında alınan kararları açıkladı.
DİSİPLİN KARARI OYBİRLİĞİ İLE ALINDI
Sarı, 9 arkadaşın tedbirli olarak kesin çıkarma cezası için YDK’ya sevk edildiğini belirtti. “Karar oybirliği ile alınmıştır” dedi. İhraç istenenler Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut oldu. Sarı, bu kişilerin parti tüzüğü uyarınca mevcut tüm görevlerinden uzaklaştırıldığını söyledi.
GERİLİM TBMM'YE TAŞINDI
Sarı, Özgür Özel ile ilgili değerlendirmenin daha sonra yapılacağını söyledi. Mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna döndü. Gerilim dün TBMM’ye taşındı. Kılıçdaroğlu ve Özel aynı saatte grup toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. İki taraf destekçileri Meclis Dikmen Kapısı önünde karşı karşıya geldi. Zaman zaman arbede yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sağduyu çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu bunun üzerine toplantıyı Genel Merkez’e taşıdı. Özel Meclis’te kürsüye çıkarken Kılıçdaroğlu Genel Merkez’de konuştu. Kılıçdaroğlu “arınma” mesajı verip ihraç sinyali verdi.