Çin’de 168 Ton Altın Rezervi Keşfedildi

ÇİN’DE ALTIN REZERVLERİ KEŞFEDİLDİ

Çin’in kuzey ve kuzeydoğusunda, toplam 168 tonluk altın rezervi keşfedildiği bildirildi. Çin Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Jeolojik Araştırma Kurumu’ndan gelen açıklamaya göre, bu rezervler Gansu, İç Moğolistan ve Heylongciang eyaletlerinde yer alıyor. Keşiflerin detaylarına göre, Gansu eyaletine bağlı Anbali bölgesinde 102,4 ton, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’ne bağlı Hadamengou’da 41,3 ton ve kuzeybatıdaki Heylongciang eyaletine bağlı Tahı Baoşinggou’da 24,3 ton altın rezervi tespit edildi.

ÇİN HÜKÜMETİ YATIRIMLARINI ARTIRIYOR

Bu keşif, Çin’in altın rezervleri üzerindeki araştırma ve yatırımlarının önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor. 2024 yılı Kasım ayında Hunan eyaletine bağlı Pingciang ilçesinde 1000 tonu aşan bir altın rezervinin bulunması da dikkat çekici bir gelişme. Çin hükümeti, son dönemlerde kritik maden kaynaklarının araştırılmasına yönelik çabalarını ve yatırımlarını hızlandırıyor. Ayrıca, 18 Ocak’ta Yünnan eyaletinde yaklaşık 1,15 milyon tonluk nadir toprak elementleri rezervinin keşfedildiği de ifade ediliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.