CİNAYET NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

OLAYIN MEYDANA GELİŞİ

Olay, 23 Nisan’da saat 17.00 civarında Seyhan ilçesindeki Gürselpaşa Mahallesi’nde bir apartman dairesinde gerçekleşti. Mehmet Eser, husumet taşıdığı Mesut Savuran ve Abdülhakim Demirbaş ile telefon görüşmesi yaptıktan sonra bir araya geldi. İkili arasında başlayan küfürleşme sonrasında kavga çıktı. Eser, bu kargaşada Savuran ve Demirbaş’ı göğsünden tabancayla vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyan apartman sakinleri, durumu yetkililere bildirerek polis ve sağlık ekiplerinin gelmesini sağladı. Olay yerine ulaşan ekipler, Savuran ve Demirbaş’ın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

KAÇMA GİRİŞİMİ VE TRAGEDY

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Eser’in olay sonrası Reşatbey Mahallesi’ndeki bir apartman dairesinde gizlendiğini belirledi. Polis, adresine operasyon düzenlemek üzere harekete geçti. Ancak Eser, polisi fark edince binanın çatısına çıkarak kaçmaya çalıştı. Yakalanacağını sezdiği anda, cinayet aleti olan tabancayla başına ateş ederek hayatına son verdi. Yürütülen soruşturmada, Eser’in Savuran ve Demirbaş’la husumet beslediği, onları hakaret ve küfürle hedef aldığı ortaya çıktı. Olaydan kısa bir süre önce Eser’in, görünüşte onuruna bir saldırı yapıldığına inandığı ve bu nedenle cinayeti işlediği daireye gittiği öğrenildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.