YAPI KONTROL MÜDÜRÜNÜN CİNSEL İLİŞKİ TALEBİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Aksu Belediyesi’nin Yapı Kontrol Müdürü Nevzat Avcı’nın, Suriye uyruklu Faten E.’den bir iş yerinin yıkım kararını kaldırtmak için cinsel ilişki talebinde bulunduğu anların görüntüleri, sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerin yayılmasının ardından eski Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Avcı’yı görevden alarak belediyeyle ilişiğini kesti.
YOLSUZLUK İDDİALARI VE GÖREVDEN ALINMA
Avcı’nın olay öncesinde yolsuzluk yaptığı, çeşitli kişiler tarafından savcılığa ve CİMER’e şikayet edildiği, Mülkiye Teftiş Kurulu ve Sayıştay raporlarında tespit edilen usulsüzlüklere rağmen görevine devam ettiği iddia edildi. Cinsel ilişki karşılığında pazarlık yaptığı anlaşılan Avcı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İDDİANAME HAZIRLANDI
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nevzat Avcı hakkında hazırlanan iddianamede, Avcı’nın, bir kadına ait iş yerinin yıkımının durdurulması karşılığında cinsel ilişki talebinde bulunduğu ve bu anların sosyal medyada yayınlandığı belirtildi. Faten E.’nin ifadesinde, iş yerinin ruhsat ve çalışma kaydının kendisinde olması nedeniyle oturma ve çalışma izni olduğu aktarıldı. Faten E., Avcı’nın teklifini delillendirmek amacıyla “Tamam” dediğini açıkladı.