CNZ Burak için hapis isteniyor!

İstanbul’da ünlü fenomen ve işletmeci Muhammed Burak Özdemir, lakabıyla bilinen CZN Burak, ve babası İsmail Özdemir, “Kentsel Sit Alanı” içerisinde izinsiz inşaat yapmakla suçlanarak 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmalarına devam edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, tutuksuz sanık Muhammed Burak Özdemir ve sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanık Özdemir, “Bu konuyla ilgilenmek babama aitti. Bana tadilat yapıldığını ve gerekli izinlerin alındığını söyledi. Benim tadilatla ilgili herhangi bir eylemim olmadı. Babamın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin alıp almadığını bilmiyorum, ancak bana gerekli izinlerin alındığını söylemişti. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum” şeklinde ifade verdi. Muhammed Burak Özdemir’in avukatı ise müvekkilinin taşınmazla ilgili herhangi bir eylemi olmadığını vurgulayarak beraatini talep etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yapay Zeka Kendi Halefini Tasarlayabilir

Anthropic şirketi kurucu ortağı Jack Clark ve enstitü lideri Marina Favaro'nun kaleme aldığı blog yazısı yayımlandı. Yazıda yapay zeka geliştirme sürecinin insanlardan sistemlere devredildiği belirtildi.

Bitcoin 60 Bin Doların Altına Geriledi

Bitcoin, TSİ akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto para 59 bin 770 dolara kadar düştü.

Savcıların Şifresiyle FETÖ Dosyalarını Kapatan Sanıklara Ceza

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, UYAP sistemine girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 sanık hakkında kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, önceki celsede mütalaaya karşı savunmaların alındığını hatırlattı.

Güzelbahçe Belediyesi CHP’de Kaldı

Güzelbahçe Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Akın'ı seçti. Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde olağanüstü gündemle yapıldı.

Emine Erdoğan: Sıfır Atık Forumu Tarihi Bir Buluşma

Emine Erdoğan, İstanbul Valiliği himayelerinde Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu 2026'nın açılışına katıldı. Erdoğan, İstanbul'un medeniyetlerin buluştuğu en uzun ömürlü başkent olduğunu söyledi.