Cocu’dan istifa açıklaması

Dün akşam Beşiktaş’la berabere kalan Fenerbahçe’nin teknik direktörü Cocu, istifa iddiaları hakkında basına açıklama yaptı.

Beşiktaş karşısında alınan skorun kendileri açısında hayal kırıklığı olduğunu ifade eden Cocu, “İlk derbi maçımdı, maçın aslında iki yüzü var. İlk yarıda çok iyi bir performans sergiledik, topa baskı yaptık, rakibe izin vermedik, 3-4 net pozisyonumuz vardı ancak rakibimiz golü buldu. Devre arasında birbirimize son ana kadar savaşacağıma dair söz verdik. İkinci yarıda istediğimiz performansı sergileyemedik. Beraberlikle tamamladık, bizim için hayal kırıklığı oldu. Kazanmayı hak ettik ancak her zaman hak ettiğinizi alamıyorsunuz” dedi.

İlk yarıdaki performansın bu sezonun en iyi performansı olduğunun altını çizen Cocu, “Bizim temel sorunumuz orta alanı boş bırakmak oldu, bizim oyun felsefemiz bu değil. Mesafe açıldığı zaman o mesafeler çok derin boşluklara sahne oluyor. Çok fazla enerji sarf ettik, bu da derin boşluklara izin verdi. Maçın son anına kadar karakter sergiledik ve taraftarımıza o golü armağan etmek istedik ama olmadı. İlk yarıdaki performansımız bu sezonun en iyi performansıydı, bu şekilde devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Durumlarından memnun olmadıklarını kaydeden Cocu, “Perşembe günüyle ilgili konuşmak bile istemiyorum, inanılmaz kötüydük. Bu maçı, o karşılaşma da etkiledi. O maçı bu gayretle oynasaydık, o zaman skor başka olurdu. Pozisyonumuzdan memnun değilim ve olamam da. Memnun olursam, bu son derece kötü bir tablo oluşturur” dedi.

“BAŞKAN İLE BİR YOLA ÇIKTIK…”

Takıma odaklandığını ve taraftarların memnun olmamalarını belirtme hakkı olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, “Başkan ile birlikte yola çıktık ve birçok değişim var. Değişimler zordur, doğruya doğru gitmek zordur. Kötü iyi kararlar verilmez, verilecek kararlar vardır, ben bunlara odaklanmıyorum, takıma odaklanıyorum. Büyük bir fark gördüm takımda, böyle devam etmeliyiz. Mutlu muyum, değilim, geliştirmeliyiz, daha iyi olmalıyız. Benim sorumluluğum kabul ediyorum. Taraftarlar memnun değillerse, memnuniyetsizliklerini belirtme hakları var, futbolun içinde bu da var. Sabrın karşılığını vereceğiz” ifadelerini kullandı.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.