Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu kapsamında New York’ta yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor. İlk olarak, Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından Türkevi’nde düzenlenen konferansta yatırımcılarla bir araya gelen Erdoğan, burada önemli mesajlar verdi. Aynı gün içinde, Filistin Meselesine Çözüm Bulunması ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi Konulu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansı’nda da açıklamalarda bulundu. Ertesi gün de kurulda ikinci bir konuşma gerçekleştiren Erdoğan, İsrail tarafından masumların katledildiği bölgelere ilişkin acı fotoğrafları dünya liderlerine gösterdi.
GÖRÜŞMEDE ÖNEMLİ BİR ADIM
Erdoğan, genel kurul çerçevesinde önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile New York’taki Türkevi’nde bir araya geldi. İki liderin el sıkıştığı fotoğraftaki samimiyet dikkat çekti.
SURİYE’YE YÖNELİK DESTEK ARTACAK
Görüşmede Türkiye ile Suriye arasındaki ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye yönelik tüm yaptırımların en kısa zamanda kalkmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini esas alan girişimlere olumlu yaklaştıklarını vurguladı. Ayrıca, SDG’nin 10 Mart Mutabakatı’na uyması gerektiğini belirtti ve Türkiye’nin bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini, Suriye’ye yönelik desteklerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ TELEFON GÖRÜŞMESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye Cumhurbaşkanı daha önce telefonla gerçekleştirdikleri bir görüşmede, İsrail saldırıları sonrası Suriye’deki son durumu değerlendirmişti. Erdoğan, Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Suriye halkının yanında olduğunu dile getirmişti.
then "Add to Home Screen"