Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Klozet’ davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik iddialarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve iftira attığının tesbiti, kınanması ve bu kararın basın yoluyla yayınlanması" talebiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmaları sebebiyle yaptığı mitinglerde, Erdoğan'a yönelik haksız ve ağır ithamlarda bulunduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun miting sırasında kullandığı ifadelere yer verilen dilekçede, Erdoğan'ın, anamuhalefet partisi liderinin iddialarını TRT'de katıldığı bir programda yalanladığı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından da Saray'a davet edildiği hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu'nun "gerçek dışı iddia ve ithamları ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı" vurgulanan dilekçede, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman kişilerin uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlıklarının ihlal aracı olarak kullanılamayacağı kaydedildi.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun beyanlarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve Erdoğan'a iftira attığının tesbit edilmesi" istenerek, 100 bin liralık manevi tazminat ile Kılıçdaroğlu'nun kınanması ve bunun basın yoluyla yayınlanması talep edildi.

“Siyasete girerken hep şunu söyledim. İnandığım doğruları söyleyeceğim. Altın kaplamalı tuvaletlerin fotoğrafları gazetelerde çıktı. Bu iktidar döneminde bir devlet dairesinde bir kamu kurumunda bir kişi kalkıp da kendisine altın kaplı klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Ben bunun hesabını sormayacak mıyım? Ben saray, şu, bu demedim. Açık net şunu söyledim. Ankara’daki beylere çağrı yaptım. Altın kaplı klozetler yapılıyorsa bu ülkede birinin bunu düşünmesi lazım. Beyefendi üstüne alınmış. Ben onu muhatap almıyorum. Kesinlikle. Benimle özel bir tartışma alanı yaratmak istiyor. Cezai ehliyeti olmayan birini benim muhatap almam doğru değil ki. Önce cezai ehliyeti olması lazım. Öyle bir şey yok ortada. Bugün kullandığı dil nefret dilidir, nefret söylemidir. Buradan, bu kandil gecesi tuvalet temizleyip çocuklarının rızkını sağlayan bütün emekçilerin gözlerinden öpüyorum. Bu ona yeter. Bu kadar yeter.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Bakan Kurum TOKİ Ankara Konutlarını Tanıttı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin yeni Açık Satış Kampanyası ile 20 bin konutun daha sahiplerini beklediğini ve bu evlerin huzur, mutluluk ve güven sunduğunu belirtti. Saraycık'taki 2+1 konutlar depreme dayanıklı tünel kalıp sistemiyle inşa edildi.

Aziz Yıldırım’ın İlk Transferi Vedat Muriqi

Fenerbahçe'de dört gözle beklenen başkanlık seçimi tamamlandı ve sarı-lacivertliler yeni başkanı olarak yeniden Aziz Yıldırım'ı seçti. 27 bin 172 geçerli oy kullanıldı.

Bankalar 100 Bin Liraya Faizsiz Kredi Veriyor

Yükselen enflasyon ve tahminlere rağmen bankalar faizsiz kredi vermeye devam ediyor. Yeni müşteri edinmek için yarışan bankalar, 100 bin liraya kadar faizsiz seçenekler sunuyor.

CHP’de Salı Günü Grup Konuşması Kim Yapacak?

CHP'de yeni haftanın en tartışmalı gündem maddesi, 9 Haziran Salı günü TBMM'de yapılacak grup toplantısında kürsüye kimin çıkacağı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurmayları, toplantıda genel başkanın konuşma yapacağını belirtiyor.

Dolar Faiz Artırım Beklentisiyle Yükseldi

Dolar endeksi geçen hafta yüzde 1'den fazla yükseldikten sonra bugün 100 civarında seyretti ve bu yükseliş güçlü ABD işgücü verileri ile Fed'in faiz artırım beklentileriyle desteklendi. Cuma günü açıklanan veriler, Mayıs ayında 172 bin yeni iş eklendiğini ve 85 binlik beklentiyi aştığını gösterdi.