Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TİSK Genel Kurulu Mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen TİSK 29. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Dünya değişirken, küreselleşme tüm hızıyla devam ederken işletmelerimizin ve işverenlerimizin bu yeni gerçekliğe uyum sağlaması kritik önemdedir.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Üç dönemdir refah ve istikrarımızı tehdit eden sınamalarla mücadelede TİSK ailesi devletinin ve milletinin yanında olduğunu göstermiştir. Dışarıdan aldıkları talimatlarla siyaset mühendisliğine soyunan kimi oluşumların aksine TİSK kritik dönemeçlerde yerli ve milli bir duruş sergilemiştir.” dedi.

İŞÇİ-İŞVEREN İLİŞKİLERİNDE ADİL YAKLAŞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren arasındaki ilişkilerin adil olmasının vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, “Bu ilişki sağlıklı bir zemine oturtulmadığında sömürü ve adaletsizliğe giden yol önümüzde açılacaktır. İşçi ve işveren arasındaki ilişkilerde baktığımız yer hak, adalet eksenindedir. Kimsenin mağdur olmadığı bir sistem hepimizin önceliğidir.” şeklinde konuştu.

TİSK’İN SORUMLULUĞU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın yapılacak ilk toplantısına dikkat çeken Erdoğan, “Komisyonda işverenleri temsilen yer alan TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum. Hep söylerim kefenin cebi yok.” açıklamasında bulundu.

ENFLASYONDA TEK HANELİ HEDEF

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda nihai hedeflerinin tek haneli oranlara ulaşmak olduğunu belirterek, bu hedefe ulaşacaklarında vurgusunda bulundu.

İŞ KAZALARI KONUSUNDA SERT UYARI

Erdoğan, “Zaman zaman hepimizin içini acıtan, millet olarak yüreklerimizi dağlayan, çok üzücü iş kazaları meydana geliyor.” diyerek yaptığı açıklamada, “İzmir-Konak, Beşiktaş-Gayrettepe, Bolu-Kartalkaya ve en son Kocaeli-Dilovası facialarında olduğu gibi ihmali olan kim varsa, kamu ve belediye görevlileri dahil, kimsenin gözünün yaşına bakmıyoruz. Sadece bu yıl içinde yüreklerimizi yakan kazaları dikkate aldığımızda, daha fazla gayret etmemiz, işi daha sıkı tutmamız gerektiği anlaşılıyor. Şayet ihmal, özensizlik, dikkatsizlik veya daha fenası kar hırsı sebebiyle tek bir emekçimizin bile canı yanıyor, burnu kanıyorsa, bunun vebalini başta işverenlerimiz olmak üzere, hiçbirimiz taşıyamayız. Her türlü tedbirin alınmasını sağlayacak, insan hayatını ilgilendiren böyle bir konuda işi asla şansa bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.