MİLLET OLARAK SANATIN DEĞERİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Beş Ressam Bir Şehir” programında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Millet olarak sanatı, iyiye, güzele ve hakikate giden yolların köşe taşları gördük.” ifadesini kullandı. Ayrıca, “Bütün medeniyetler İstanbul’da muhafaza altına alınmıştır.” diyerek İstanbul’un ilim ve sanatın merkezi olduğunu vurguladı.
İSTANBULLU OLMAK VE HİZMET ANLAYIŞI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 yıldır İstanbullulara hizmet etmenin onurunu yaşadığını belirtti ve İstanbul’da kalıcı izler bırakmanın mutluluğunu ifade etti. “Gazze’den Suriye’ye, Somali’den Sudan’a nerede varsak orada İstanbullu olmanın hakkını vermeye çalıyoruz.” diyerek, İstanbulluların değerlerini her yerde taşımaya çalıştığını dile getirdi. Erdoğan, “Mazlumun yanında olmayı, zalimin karşısında olmayı bu şehir öğretti.” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE YÜZYILI VE SANAT
Cumhurbaşkanı, “Türkiye Yüzyılı ilim, kültür ve sanat erbabımızın eserleriyle şekillenecektir.” sözüyle Türkiye’nin geleceğinin sanat ve kültürle inşa edileceğini paylaştı.