CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI İLE KIRGIZİSTANLI YETKİLİDEN GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Edil Baysalov ile bir araya geldi. Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Kırgızistanlı muhatabı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.
İKİLİ İLİŞKİLER ÜZERİNE GÖRÜŞÜLDÜ
Yılmaz, açıklamasında, “Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Edil Baysalov ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra kapsamlı stratejik ortaklığımız çerçevesinde ticaretten yatırımlara, eğitimden kültüre, sağlık alanındaki iş birliğinden TDT bünyesindeki ortak çalışmalarımıza kadar uzanan geniş bir yelpazede ilişkilerimizi değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.
KIRGIZİSTAN’A TEŞEKKÜR
Yılmaz, Türk dünyasının birlik ve dayanışmasını esas alan TDT çalışmalarında Kırgızistan’ın yapıcı katkılarını takdir ederek, “Uluslararası platformlardaki yakın iş birliğimizin güzel bir örneği olarak, COP31 adaylığımıza verdikleri destek için Sayın Baysalov’a ve Kırgız hükümetine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.