CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİNE SEÇİLEN METİN KIRATLI’NIN YEMİN TÖRENİNE KATILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Metin Kıratlı’nın yemin törenine iştirak etti. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ve diğer devlet büyükleri de katıldı. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu’nda gerçekleşen törende Kıratlı, yemin ederek resmen göreve başladı.
AYM BAŞKANI ÖZKAYA’NIN AÇIKLAMALARI AYM Başkanı Kadir Özkaya, yeni çalışma dönemlerinin adaletin en üst düzeyde tecellisine vesile olmasını diledi. Adli tatil olmamasına rağmen izinlerin genellikle ağustos ayında kullanıldığını belirten Özkaya, yeni dönemin ülke ve mahkeme için verimli olmasını temenni etti.
ÖZKAYA’NIN UYARILARI Özkaya, geçmişte yaşanan savaşların acılarını ve tecrübelerini hatırlatarak, dünyada devam eden zulme karşı adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Hiçbir ayrım yapılmaksızın yapılan zulümlere müdahale edilmesi gerektiğini belirten Özkaya, adaleti hiçe sayanların hesap vermesi gerektiğini söyledi.
AYM’NİN BAŞARILARI Özkaya, Anayasa Mahkemesi’nin bugüne kadar %83’lük bir başvuru oranıyla önemli kararlar aldığını ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Toplamda 629 bin 821 bireysel başvurudan %83’ünün karara bağlandığını belirten Özkaya, mahkemenin norm denetimi kapsamındaki işlerde hızlı ve etkili bir şekilde çalıştığını dile getirdi.
KIRATLI’NIN YEMİNİ VE KABULÜ Törende Metin Kıratlı, yemin ederek Anayasa Mahkemesi üyeliğine resmen başladı. Ardından Kıratlı’ya kisvesi AYM Başkanı Özkaya tarafından giydirildi. Bu adımların ardından Kıratlı, yeni görevine başlamış oldu.