Antalya’da dalış yapan ve sosyal medyada ‘Su altında hayat var’ hesabıyla videolar paylaşan Hüseyin Fırat, kendisini tehdit eden kişiler hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Fırat, yaklaşık bir ay önce Yalım Park bölgesinde yaptığı dalışta falezlerin altında büyü malzemesi buldu. Uzaktan sigara paketi zannettiği eşyayı alınca üzerinde vesikalık fotoğraf ve Arapça yazılı kağıtlar olduğunu fark etti.
BÜYÜ MALZEMESİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI
Fırat, malzemeyi evine getirip eşiyle inceledi ve sosyal medyada paylaştı. Fotoğraftaki kişinin kim olduğunu bilmediklerini söyledi. Paylaşımda fotoğrafın net yerlerini bulanıklaştırdıklarını belirtti.
TEHDİT EDİLEN DALGIÇ HUKUKİ ADIM ATTI
Fırat, büyücüler tarafından tehdit edildiğini ifade etti. Bazı hesapların kendilerine hakaret ettiğini ve büyü yapmakla tehdit ettiğini anlattı. Bu hesapların metafizik ve büyü gibi kavramlarla ilgilenen kişilere ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
ŞELALE ALTLARINDA İLERİ SEVİYE BÜYÜLER BULUNUYOR
Fırat, ileri seviye büyülerle karşılaştıklarını belirtti. Bu büyülerin genelde akan tatlı su şelalelerinin denizle birleştiği noktada çıktığını aktardı. Büyü malzemelerinin tatlı suya atılıp denize taşındığını düşündüklerini söyledi.
DALGIÇ SUÇ DUYURUSUNUN ARDINDAN TAZMİNAT DAVASI AÇACAK
Fırat, şüpheliler hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık kanalıyla kimlik tespiti yapıldığında tazminat davası açacaklarını ifade etti. Dalışlarında büyü olaylarıyla sık karşılaştığını vurguladı.
EN YAYGIN BÜYÜ MALZEMESİ ASMA KİLİT
Fırat, her dalışta bir-iki büyü malzemesine denk geldiğini anlattı. En yaygın büyü malzemesinin asma kilit olduğunu belirtti. Takipçilerinin kendisine bu kilitlerin kısmet açma veya kapama amacıyla kullanıldığını söylediğini aktardı.