Değerli Metallerde Yükseliş Devam Ediyor

Değerli metaller, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi ve ABD federal hükümetinin kapanma endişeleri nedeniyle güvenli liman arayışını destekleyerek yükseliş gösterdi. Ancak, haftanın son işlem gününde doların değer kazanması ve Trump’ın Çin’e yönelik yüzde 100 gümrük tarifesinin sürdürülemez olduğunu açıklamasıyla değer kazançları etkilenerek zayıfladı. Bunun yanı sıra, Fed Başkanı Powell’ın güvercin açıklamaları, faiz indirimi beklentilerini artırarak değerli metal fiyatlarına destek sağladı.

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR Altın fiyatı, üst üste dokuzuncu haftasında da artış göstererek haftayı 4 bin 250 dolardan kapattı. Hafta içerisinde altın fiyatı 4 bin 379,42 dolara çıkarak yeni bir rekor kırdı. Yurt içi piyasada çeyrek altın fiyatı 10 bin lira seviyesinin üzerinde işlem görürken, gram altın da 5 bin 725 lirayı geçti. Cumhuriyet altınının fiyatı ise 41 bin 172 lira oldu.

GÜMÜŞTE REKOR Gümüşün ons fiyatı, arz darlığı ve güçlü altın seyrinin etkisiyle 54,71 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Gümüş haftayı 52 dolardan tamamlarken, değerli metallerde ons bazında fiyat artışları gözlendi; paladyumda yüzde 5,3, gümüşte yüzde 3,8, altında yüzde 5,8 ve platinde yüzde 4,9 değer kazancı yaşandı. Ayrıca, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi, fiyatları etki eden unsurlardan bir diğeri olarak öne çıktı.

BAZ METALLERDE GİDİŞAT Mix metallerde, bakır fiyatları yüzde 3,4, alüminyumda ise yüzde 0,9 artış gösterdi. Nikel yüzde 0,7, çinko yüzde 1,9, kurşun da yüzde 2,3 değer kaybetti. Bu hafta piyasalardaki belirsizlikler genel olarak metal fiyatları üzerinde etkili oldu.

PETROL FİYATLARINDA DÜŞÜŞ Brent petrol fiyatları, arz fazlalığına dair endişeler ve jeopolitik risklerin azalmasıyla gerileyerek haftayı ekside kapattı. ABD ve Çin arasında ticaret gerginliğini yatıştırma sinyalleri, fiyatların toparlanmasına yardımcı olsa da, haftanın sonuna gelindiğinde Brent petrol fiyatları 61,04 dolara düşerek son 5 ayın en düşük seviyesini gördü.

REKOR PETROL STOKU ABD’de ham petrol stoklarının beklenenden 3,5 milyon varil artarak 423,8 milyon varile ulaşması ve günlük 13,6 milyon varil üretim ile rekor kırılması, arz bolluğu endişelerini artırarak fiyatları baskılayan etkenlerden oldu. ABD doğal gaz piyasasında ise fiyatlar, mevsim normallerinin üzerindeki ılıman hava beklentileriyle baskı altında kaldı.

MEVSİMSEL TALEP DÜŞÜYOR Meteorolojik tahminlerde ay sonuna kadar havaların sıcak seyredeceği ve ısıtma talebinin düşük kalacağı öngörüleri fiyatları zayıflattı. Son aylarda üretimdeki hafif düşüş ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatına giden gaz miktarındaki artış talebin mevsimsel olarak düşecek olması gaz fiyatlarını olumsuz etkiledi. Brent petrol varil fiyatı yüzde 1,4 azalırken, doğal gaz fiyatı da yüzde 3,2 değer kaybetti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Diploma Davasında Erteleme Görüşmesi Yapıldı

İstanbul'daki belediye soruşturmasında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun sahte lisans diplomasıyla ilgili davası, 16 Şubat 2026’ya kadar ertelendi.

TFF’nin Kerem Aktürkoğlu İçin Çalışmaları Sürüyor

Fenerbahçe teknik direktörü, formu gerileyen Kerem Aktürkoğlu için yeni bir iç forvet rolü üstlenmesini planlıyor. Bu amaçla, özel toplantılar ve video analizlerle çalışılacak.

Osmangazi’de Eğitim Skandalı: Otizmli Öğrenciler Bağlandı

Otizmli öğrencilerin sıralara bağlanarak ders işlemeye çalışıldığı skandal görüntüler sonrası inceleme başlatıldı. Veliler, çocuklarına yönelik eğitim çözümleri talep ediyor.

Galatasaray’dan Sakatlık Durumu Açıklaması Geldi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile oynayacağı maçta sakat olan Singo, Ayhan ve Lemina'nın kadroda yer almayacağını duyurdu.

Fenerbahçe’de Bir Kadro Dışı Kararı Daha Açıklandı

Fenerbahçe, Rodrigo Becao'nun kadro dışı bırakıldığını bildirdi. Geçtiğimiz ekim ayında İrfan Can Kahveci ve Cenk Tosun'un da aynı duruma alındığı belirtildi.