Demir Adam Güney Kutbu’na Ulaşan İlk Türk

ANTARKTİKA YOLCULUĞUNUN BAŞLANGICI

Eski olimpik sporcu, kürekte dünya üçüncüsü ve İronman unvanına sahip Ali Rıza Bilal, 21 Kasım 2024 tarihinde Antarktika’nın deniz kıyısından tek başına çıktığı serüvenini 51 günde tamamlayarak, Güney Kutbu’na ulaşan ilk Türk olarak tarihe geçti. 933 kilometrelik mesafeyi eksi 40 dereceye ulaşan zorlu hava şartlarında katederek hedefine varan Bilal, Güney Kutbu’nun merkezinde Türk bayrağını açıp, İstiklal Marşı’nı okudu.

YOLCULUKTAKİ ZORLUKLAR

Ali Rıza Bilal, yaşadığı 51 günlük macerasını Demirören Haber Ajansı’na (DHA) Güney Kutbu’ndan aktardı. Messner Rotası’nı takip ederek Güney Kutbu’na kadar 100 kilogramlık bir kızakla yürüdüğünü belirten Bilal, tarihte bu solo yürüyüşü yapanların sayısının yalnızca 9 kişi olduğunu ifade etti. 51 gün süresince pek çok zorlukla karşılaştığını dile getiren Bilal, “Daha 2’nci haftada kayak bağlamam kırıldı. 2 tane batonumun stoperi kırıldı ve tamir etmek zorunda kaldım. Sonar panelim ve termosum da kırıldı. Başıma gelmeyen bir şey kalmadı ama mücadeleye devam ettim. Türk bayrağımızı kutupta tek başına yürüyen ve kıtayı geçen biri olarak dalgalandırmak istedim. 51 günün sonunda bu işi başardım. Bunu başardığım için gerçekten çok mutluyum ve gururluyum” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA KAYIP KORKUSU

Bilal, zorlu yolculuğu sırasında karşılaştığı tehditlerden birinin de soğuk havalarda ellerini kaybetme korkusu olduğunu vurguladı. Yürüyüşünü tamamladığı günden bu yana kendini hala inanamamakta olduğunu belirten Ali Rıza Bilal, bu başarıyı elde etmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.