Demirtaş: Erken seçimden korkmuyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda “Barış Bloku” tarafından organize edilen ''Barış Mitingi''nde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, erken seçime gitmekten korkmadığını açıkladı.

Demirtaş, şunları söyledi: “Erken seçimden, kosandığa gitmekten korkmuyoruz. Erken seçimde onları bu yaptıklarına pişman edeceğiz. Geçmişteki acı deneyimlerimiz bize çok şeyler öğretti. Biz bu kanlı oyuna, filme, senaryoya, bir daha izin vermeyeceğiz. Barış, böyle istemekle olmuyor. Pratiği olmalı, halkımız örgütlenmeli. Savaştan beslenen acımasızlar, bize dayatmalarda bulunuyor. Sadece silahların susması değildir barış. Elbette silahlar da susmalı.”  Miting alanına girenler, önce polis sonra da Barış Bloku görevlileri tarafından arandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.