FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİK
Muğla’nın Fethiye ilçesi Sarıyarlar Koyu’nda dalış yapan Sakarya Serdivan Sualtı Grubu üyeleri, öğle namazını denizin derinliklerinde kılarak ilginç bir farkındalık oluşturdular. Dalış lideri Bünyamin Erdoğmuş’un önderliğindeki ekip, kayalıklarda okunan ezanın ardından hep birlikte suya dalarak saf tuttu. Zorlu koşullara rağmen gerçekleştirilen namaz, su altı kamerasıyla kayıt altına alındı.
IBADANIN HER YERDE YAPILABİLECEĞİ VURGUSU
Etkinliğin ibadetin her ortamda gerçekleştirilebileceğini göstermek amacıyla düzenlendiğini ifade eden grup üyeleri, “Namazı kaçırmanın hiçbir bahanesi yok. Su altında da, su üstünde de eda etmeliyiz. Bizim için mekânın önemi yok.” şeklinde bir mesaj verdiler.
SPONTANELİK VE BAŞARI
Serdivan Sualtı Grubu lideri Bünyamin Erdoğmuş, etkinliğin doğal bir şekilde geliştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: Fethiye’de dalış turundaydık. Arkadaşımızın okuduğu ezanın ardından, ‘Su altında namaz kılsak olur mu?’ diye konuşmaya başladık. Vakit de girmişti, hep birlikte suya daldık. Namaz kılmak beklediğimizden daha zor olsa da anlamlı bir deneyim oldu. Amacımız riya değil, ibadetin her yerde yapılabileceğini göstermekti. 2010 yılında kurulan grubun resmi bir kulüp olmadığını vurgulayan Erdoğmuş, 200’e yakın üyesiyle her yıl yurt içi ve yurt dışında dalış turları düzenlediklerini ifade etti.