Derecik’te jandarma bölüğüne havanlı saldırı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde sınıra sıfır noktadaki Umurlu Jandarma Bölüğü'ne, bir grup PKK'lı tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. .

Şemdinli'nin Irak sınırındaki Umurlu Köyü'nde bulunan 34'üncü Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'na bağlı Umurlu 34'üncü Jandarma Bölüğü'ne, bir grup PKK'lı tarafından sabah saatlerinde Kuzey Irak tarafındandaki Balkaya Dağları'ndan havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Atılan havan mermileri jandarma bölüğünün yakınına düşerken, güvenlik güçleri saldırıya anında obüs, havan topları ve ağır silahlarla karşılık verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.