ORMAN YANGINI DEVREK’TE BAŞLADI
Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Halilbeyoğlu köyü Solaklar mevkisinde öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. Köylülerin dumanları fark etmesi üzerine yangın, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelerin itfaiye ekipleri sevk edildi.
MÜDAHALE HAVADAN VE KARADAN SÜRÜYOR
Sevk edilen ekipler, yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediyor. Bölgede 9 arazöz, 2 su ikmal tankeri, 2 dozer, 3 ilk müdahale aracı, 55 personel ve 2 yangın söndürme helikopteri ile yangınla mücadele ediliyor. Ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba gösteriyor.
HALKIN İHBARI HAYAT KURTARDI
Köylülerin çabası ve hızlı müdahale sayesinde orman yangını daha fazla büyümeden kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın söndürme ekiplerinin koordineli çalışması ile yangının büyümeden söndürülmesi hedefleniyor. Orman yangınının neden çıktığı henüz netlik kazanmazken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.