DGS yarın yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleşme Merkezi (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı’nın yarın gerçekleştirildiğini duyurdu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yarın yapılacak. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, 81 il ve Lefkoşa’da 95 sınav merkezinde uygulanacak.

ÖSYM’den adaylara “saat” uyarısı

Sınava saatler kala ÖSYM’den adaylara uyarı geldi.

Saat 10.00’dan sonra adayların sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, sınava girebilmek için adayların yanlarında sınava giriş belgeleri ile fotoğraflı kimlik belgesini bulundurmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

Adaylar T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin internet sayfasından sınava giriş belgesini edinebiliyor.

150 dakika süre verilecek

DGS yarın saat 10.15’te başlayacak. Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak.

120 soruyu cevaplamaları için adaylara 150 dakika süre tanınacak.

Sınav koronavirüs tedbirleriyle gerçekleştirilecek

ÖSYM, COVID-19 salgınına karşı DGS öncesinde tedbir aldı. Bu kapsamda, sınav binaları, detaylı temizliği yapılıp dezenfekte edilecek.

İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske veya siperlikleriyle de sınav salonuna gelebilecek.

COVID-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Sınav görevlileri ve adayların COVID-19 durumları HES kodları aracılığıyla takip edilecek.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek.

Açık olan nüfus müdürlükleri ÖSYM’nin sitesinde

Öte yandan, sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlükleri ÖSYM’nin internet sitesinden duyuruldu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Ankara NATO Zirvesi İçin Alarmda

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik ve ulaşım için kapsamlı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Zirve boyunca yollar kapatılacak ve hava sahası savaş uçaklarıyla korunacak.

Erdoğan: Afrika Halklarının Kara Gün Dostuyuz

Nijer Cumhurbaşkanı Abdurrahman Tchiani, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Tchiani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.

Trump’tan Savaş Yetkileri Tasarısına Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları durdurmayı hedefleyen savaş yetkileri tasarısına sert tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabındaki paylaşımda oylamayı anlamsız bulduğunu belirtti.

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.