Dikkat, Konut Kredisi Faizleri Artıyor!

KONUT KREDİLERİNDE FAİZLER YÜKSELİYOR

Yeni yılın başlangıcında başlayan konut kredisi faizlerindeki düşüş, Mart ayı itibarıyla yerini yükseliş trendine bıraktı. Özellikle Mart ortasından itibaren bankalarda neredeyse tüm kredi türlerinde belirgin faiz artışları görülmeye başlandı.

Özel bankalarda en düşük konut kredisi faiz oranı %3,10 ile %3,20 seviyelerine kadar yükseldi. Kamu bankalarında ise en düşük faiz oranı %2,55 olarak uygulanıyor. Özel bankalarda ise bu oran %2,85 seviyelerine ulaşmış durumda. Tüm bu son gelişmelerle birlikte, kredi faizleri kritik bir eşiği aşarak artmaya devam etti.

20 Mart tarihinde Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı, konut kredisi faizlerinde yukarı yönlü bir hareketliliğe yol açtı. 20 Mart öncesinde kamu bankalarında en düşük faiz oranı %2,55, özel bankalarda ise %2,68 seviyesindeydi. Özel bankaların sunduğu %2,68’lik faiz oranı, hemen ardından %2,85’e, daha sonra ise %3,10 – %3,20 aralığına yükseldi.

KAMU BANKALARINDAN GÜNCELLENEN KAMPANYA

Yeni evlilere yönelik kampanya ise güncellendi. %2,55 faiz oranlı bu kampanya, şu anda %2,75 seviyesine çıkmış durumda ve bu oran, piyasada öne çıkan en düşük konut kredisi faizi olarak dikkat çekiyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.