ANKARA’DA YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA
Ankara’da devam eden bir soruşturmada, 400 akademisyenin usulsüz işlemlerle doçentlik ya da profesörlük kazandığı iddiaları gündeme geldi.
YÖK’TEN AÇIKLAMA
Konu hakkında bilgi veren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Çok ciddi bir hadise. İki koldan soruşturma yapacağız. Hem biz hem de ilgili üniversiteler ayrı ayrı soruşturma yürüteceğiz” dedi. Özvar, üniversitelere gerekli işlemlerin başlatılması amacıyla yazı gönderdiğini belirtti. “Sahte diplomanın önüne geçmek ve cezai yasal düzenlemeleri artırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç var” ifadesini kullandı.
SAVCILIKTA YER ALAN İDDİALAR
Soruşturma kapsamında, üst düzey kamu görevlilerinin e-imzalarının kopyalandığı ve bu yöntemle sahte diplomaların düzenlendiği ortaya çıkmıştı.
HAPİS CEZASI TALEPLERİ
400 akademisyenin atama ya da unvan alma işlemlerinin şüpheye düştüğü belirtilen iddianamede, 65 kişi hakkında 5 yıldan 50 yıla kadar hapis cezası isteniyor.