Dışişleri Bakanlığı’ndan 1915 Açıklamalarına Tepki

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN SERT TEPKİ

1915 olaylarıyla ilgili yapılan açıklamalara Dışişleri Bakanlığı’ndan sert bir tepki geldi. Bakanlığın açıklamasında, tarihi gerçekler ve uluslararası hukuk hilafına yapılan ifadelerin tamamen reddedildiği belirtildi. Ayrıca Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine dikkat çekildi.

TARIHİ GERÇEKLERİN İSTİSMARI REDDEDİLİYOR

Bakanlıktan yapılan resmi yazılı açıklamada, “1915 olayları konusunda tarihi gerçekler ve uluslararası hukuk hilafına yapılan açıklamaları bütünüyle reddediyoruz. Geçmişteki acıları siyasi saiklerle istismar etmeyi amaçlayan bu tür girişimlerin hiçbir hükmü yoktur” ifadeleri yer aldı.

NORMALLEŞME SÜRECİNE DESTEK ÇAĞRISI

Türkiye, küresel ölçekte barış, diyalog, karşılıklı anlayış ve ortak refahın geliştirilmesini her zaman savunuyor. Bu anlayışla, 1915 olaylarının hakkaniyetli ve bilimsel bir şekilde incelenmesi için arşivlerini açma yönünde adım atmış ve ortak bir Tarih Komisyonu kurulmasını önermiştir. Bakanlık, “Radikal çevrelerin tarihten husumet çıkarma yönündeki çabalarının teşvik edilmemesi gerektiğini hatırlatıyor ve Türkiye ile Ermenistan arasında devam eden normalleşme sürecinin desteklenmesi çağrısını yineliyoruz” açıklamasında bulundu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.