İsrail güçleri, kutsal mekanlara karşı saldırgan tutumuna devam ediyor. Son olarak, İsrailli aşırılık yanlıları Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Bu saldırı, geniş bir tepki topladı.
DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA AÇIKLAMASI
Dışişleri Bakanlığı, bu olayla ilgili bir kınama metni yayımladı. Metinde, “İsrailli aşırılık yanlısı grupların, işgal güçlerinin korumasında Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını en güçlü biçimde kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.
GERİLİMİ ARTIRAN PROVOKASYONLAR
Ayrıca, Netanyahu hükümetinin Müslümanlara ait kutsal mekanları hedef alarak bölgede gerilimi körüklemeyi amaçladığı vurgulandı. Bakanlık, bunun barış ve istikrar çabalarını baltaladığını belirtti.
ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
İsrail’in Mescid-i Aksa’nın tarihi ve hukuki statüsünü ihlal eden uygulamalarına karşı uluslararası toplumdan caydırıcı tedbirler alınması çağrısı yapıldı.