Dışişleri’nden İsrail’e Korsanlık Eylemi Tepkisi

DÜŞÜNCELERİN AÇIKÇA BELİRGİN OLDUĞU AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Özgürlük Filosu’na uluslararası sularda yaptığı müdahaleye ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayarak durumu açıkça “korsanlık eylemi” olarak tanımladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti için ise “soykırımcı” kelimesi kullanıldı.

Açıklamada, Türk vatandaşları ve milletvekilleri de dahil olmak üzere sivil aktivistlerin hedef alındığına yönelik vurgu yapıldı. Müdahalenin, uluslararası hukuk açısından hiçbir meşruiyeti bulunmadığı bildirildi. “Gazze’ye uygulanan hukuk ve insanlık dışı ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Özgürlük Filosu’na, uluslararası sularda gerçekleştirilen müdahale, soykırımcı Netanyahu hükümeti tarafından yapılmış bir korsanlık eylemidir.” ifadeleri kullanıldı.

SONUÇ OLARAK İNSANİ DEĞERLERİ HEDEF ALIYOR

Bakanlık açıklamasında, İsrail’in barışçıl yollarla insani yardım göndermeye çalışan çabaları şiddetle bastırdığı ve bu durumun bölgedeki gerilimi artırarak kalıcı barış çabalarına zarar verdiği belirtildi. Ayrıca, İsrail’in saldırgan tutumunun insani değerlere doğrudan bir saldırı olduğu vurgulandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.