Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır Havalimanı’ndaki pist çalışmaları ve yeni Aletli İniş Sistemi (ILS) hakkında bilgi verdi. Ana pistin bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kapatıldığını belirten Uraloğlu, yolcuların mağdur olmaması için alternatif pistin devreye alındığını ifade etti. Alternatif pistte, başlangıçta ana pistin ILS sisteminden yararlanıldığını dile getiren Bakan, yeni iniş sistemi kurulumu için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.
YENİ ILS SİSTEMİNİN KURULUMU TAMAMLANDI
Bakan Uraloğlu, yeni ILS sisteminin kurulum sürecine dair bilgiler paylaştı. Çalışmaların, ana pistteki bakım ve onarım faaliyetleriyle uyumlu şekilde yürütüldüğünü söyledi. “12 Ekim’de altyapı çalışmalarını tamamladık, cihaz montajlarını 30 Ekim itibarıyla bitirdik” diye ekledi. Altyapı çalışmaları kapsamında geniş çaplı hafriyat, kazı ve dolgu işlemleri gerçekleştirildi.
UÇUŞ KONTROLLERİ 2 KASIM'DA BAŞLAYACAK
ILS sisteminin, uçakların inişi sırasında piste güvenli yaklaşmalarına yardımcı olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “Uçuş kontrollerinin ardından sistemi hizmete alacağız. Kontrollere 2 Kasım’da başlamayı planlıyoruz” dedi.