İçişleri Bakanı, Dolandırıcılık Şebekelerine Geçit Vermedi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 10 gün içinde gerçekleştirdikleri operasyonlar neticesinde dolandırıcılık suçundan 64 şüphelinin ele geçirildiğini ve bu kişilerin toplamda 14 vatandaşı dolandırdığını duyurdu. Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, bu operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile yapıldı.
Dolandırıcılığın Yöntemleri ve Elde Edilen Bilgiler
Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Niğde, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak ve Tokat illerinde düzenlenen operasyonlar sonucunda, şüphelilerin kamu görevlisi kimliğiyle vatandaşları dolandırma girişiminde bulundukları; sahte internet siteleri üzerinden inşaat demiri satışı vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin banka hesaplarında toplam 1 milyar 815 milyon TL’lik işlem hacmine ulaşıldığı tespit edildi.
Tutuklama ve Kontrol Aşaması
Gerçekleştirilen operasyon sonucunda 64 şüpheliden 25’i tutuklanırken, 39 kişi içinse adli kontrol şartı uygulandı. Bu gelişmeler, dolandırıcılıkla mücadeledeki kararlılığı göstermektedir.