Dolar 2 haftanın en düşüğüne geriledi

İngiltere'de bugün başlayan AB referandumuna ilişkin beklentilerin "AB'de kalma" yönünde olmasının yatırımcılarda risk iştahını artırmasıyla 2,89'un altına gerileyen dolar/TL, 2,8866 ile 8 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dolar/TL dün gün boyu düşüş eğiliminde hareket ederek, günü yüzde 0,56 azalışla 2,8934'ten tamamlamıştı. Bugün Asya piyasalarında güne yatay başlayan dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 10.00 itibarıyla 2,8900 seviyesinden alıcı bulurken, avro/TL ve sterlin/TL'nin yükseliş eğilimi dikkati çekiyor.

Avro ve sterlinin, dolar karşısındaki yükselişinin etkisiyle şu dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artışla 3,2800'den, sterlin /TL ise yüzde 0,2 primle 4,2640 seviyelerinden işlem görüyor. 

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İstanbul Boğazı’nda Gemi Trafiği Askıya Alındı

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, Türkiye Yelken Federasyonu'nun düzenlediği 41. Yıl Amiral Kupası Yarışı nedeniyle saat 11.00 itibarıyla çift yönlü askıya alındı. Bu karar, yarış organizasyonu kapsamında alındı.

Uzmanlardan Sıcak Hava ve Yangın Uyarısı

Profesör Dr. Levent Kurnaz ve Profesör Doktor Ali Kavgacı, 2026 yazında yüksek sıcaklıklar ve orman yangınları konusunda kritik uyarılarda bulundu. Uzmanlar, aşırı sıcakların etkili olacağını belirtti.

Hakan Safi, Hakan Çalhanoğlu İle Anlaştı

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için Aziz Yıldırım ve Hakan Safi adaylıklarını açıkladı. Safi, oy verme işlemi başladıktan sonra Hakan Çalhanoğlu transferinin bittiğini duyurdu.

Can Polat Cinayetinde 4 Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

Can Polat'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili 4 zanlı, İzmir ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden ikisi İzmir'de, diğer ikisi İstanbul'da yakalandı.

Tavşantepe’de Muhtarlık Seçimi İçin Sandık Kuruldu

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili eski muhtar Salim Güran'ın ağırlaştırılmış müebbet cezası Yargıtay'ca onandı. Hukuki sürecin tamamlanmasıyla Güran'ın muhtarlık görevi düştü.