Dolar Ve Euro Ne Oldu?

PİYASALARDA DOLAR VE EURO FİYATLARI

İstanbul’da dolar, 39,2870 liradan alınırken, satış fiyatı 39,2890 lira olarak belirleniyor. Euro’nun alım fiyatı ise 44,8600 lira, satış fiyatı ise 44,8620 lira. Cuma günü doların satış fiyatı 39,1310 lira, euro’nun satış fiyatı ise 44,9010 lira olarak kaydedilmişti. Spot altın, ons başına 3.317,21 dolardan işlem görüyor. Ayrıca, ons altın ve bankalar arası ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatı 4.190,47 lira seviyesinde ilerliyor.

KÜRESEL PİYASALARDA İYİMSERLİK

Küresel piyasalarda, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerine dair ilerleme kaydedilmesiyle pozitif bir seyir izleniyor. Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticari gerginliklerin kalıcı olarak giderilmesi amacıyla Londra’da bir araya gelen taraflar, yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Analistler, konu ile ilgili gelen haber akışının piyasanın yönünü etkileyeceğini belirtiyor ve görüşmelerde nadir toprak elementleri ihracatı ile bazı stratejik teknolojilerin kısıtlamalarının gündeme alınmasının beklendiğini ifade ediyor.

ABD tarafını temsil eden Hazine Bakanı Scott Bessent, görüşmenin “güzel” geçtiğini belirtirken, Ticaret Bakanı Howard Lutnick toplantıyı “verimli” olarak tanımladı. ABD Başkanı Donald Trump, ticaret görüşmeleri hakkında açıklamalarını dikkatle izliyor ve Londra’daki ticaret görüşmelerine dair olumlu haberler aldığını açıkladı. Trump, Çin ile çok iyi ilişkilere sahip olduklarını ve ABD’li şirketlerin Çin’e açılmasını istediklerini kaydetti. Trump, Çin’e yönelik ihracat kontrollerinin kaldırılması konusunda ise “Göreceğiz” yanıtını verdi. Analistler, olumlu gelişmelerin piyasalardaki risk iştahını artırdığını ifade ediyor.

ÖNEMLİ

İran Operasyonu Netanyahu’ya Üstünlük Sağladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran hedeflerine saldırılarla iç politikasını güçlendirirken Gazze'deki çatışmayı sona erdirmek için esneklik sağladı, ancak Hamas'a karşı sert duruşunu koruyor.

“Pentagon Raporu Sızdı: İran’ı Yok Edemedi”

Pentagon’a ait sızdırılan bir rapor, ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yapılan saldırıların etkisinin sınırlı olduğunu, İran'ın programını sadece kısa süreli durdurduğunu ortaya koydu.

Daha Fazlası!