Domateste pes dedirten fırsatçılık!

Domatesin Rusya'ya ihracının yeniden başlamasının ardından fırsatçılar harekete geçti. Domates fiyatları tezgahta tavan yaptı.

Yaklaşık 2 yıllık kısıtlamanın ardından Antalya’da çiftçi yeni sezonun ilk domatesini Rusya pazarı için hasat yapmaya başladı. Birinci kalite domatesler Rusya izin paketlenerek hazır hâle gelirken, fiyatlar da artışa geçti. Rusya pazarı açılınca üreticide 30-40 kuruş olan fiyat bir anda 1,5-2 liraya yükselirken, market fiyatı ise 7 liraya kadar çıktı. Domatesin yükselmesinden dolayı vatandaşlar, mevsim sebzelerine yöneldi. Domatesin halde 4 lira olduğunu belirten pazarcı esnafı Sabri Parlakoğlu “Yarın domatesin kilosu daha da artacaktır. Tarla domatesi bitti. Artık sadece Antalya’dan domates geliyor. Çeri domatesi 7 lira, diğer domates 5 lira oldu. Birbirleriyle yarışıyorlar. Vatandaş 5 lira deyince bırakıp gidiyor. İhracat olduğu sürece bu fiyatlar artacaktır. Bugün 5 lira ise 2 gün sonra 7 lira olacak. Artık vatandaş ıspanak, brokoli, pırasa, kelem gibi sebzelere yöneliyor. Patlıcan, fasulye, dolma gibi sebzeler ise lüks oldu. Ama eskiden böyle değildi. Her şey mevsiminde yeniyordu. Kimse fiyatlar artıyor diye kızmasın” dedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde domatesin kilosu 3.50 lira, İstanbul Yaş Meyve ve Sebze Hali’nde ise 5 lira. Vatandaşlar, “Fiyatlar her gün değişiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ucuz domates seçmeye çalışıyoruz. Emekli maaşı yerinde sayıyor. Fiyatlar aldı başını gidiyor. Kimin cebinde para varsa alıyor, olmayansa bakıp geçiyor” diyerek fiyatlara tepki gösterdi.

Türkiye

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.

İTÜ’yü 4,4 Milyon Lira Dolandıran Şüpheliler Yakalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni 4 milyon 400 bin lira dolandıran 8 kişi, polisin spor tesislerindeki havlu sayısını fark etmesiyle yakalandı. Üniversite yöneticilerinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

140 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adalet Bakanı Gürlek, yargılamaların hızlanması ve adalet hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 140 yeni mahkeme kurulduğunu açıkladı. Yeni mahkemelerle vatandaşların adalete daha hızlı erişmesi hedefleniyor.

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.