YANGININ NEDENİ MEŞALELER
Düzce’de şehir merkezinde gerçekleşen bir düğün konvoyunda kullanılmış meşalelerden biri, dikkat çekmeyen bir şekilde söndürülmeden yol kenarındaki kuru otlar ile çamlık alana atıldı. Kısa sürede meşalenin alevleri yangına dönüştü. Ancak, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olay yerine hızla intikal ederek yangını kontrol altına aldı.
Mahallenin muhtarı İrfan Yesirci yangın sonrası açıklama yaparak, “Düğün konvoyundaki motosikletli gençler ellerindeki meşaleleri buraya attılar. Bu havalarda yol kenarına böyle şeylerin atılmaması gerekiyor. Gençlerimiz bilinçsiz hareket ediyor. İtfaiye ekiplerimiz de yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür bilinçsiz hareketler tehlikeli sonuçlar doğurabilir” dedi.
YANGINDAN KAYNAKLI ZARAR
Yangın sonucunda yol kenarındaki otluk alan ve çamlık bölgede kısmi yanmalar meydana geldi. Neyse ki, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürüldü. Olayla ilgili incelemeler ise devam ediyor.