Dünya Bankası’ndan Orta Koridor Finansmanı

MALİ DESTEK SAĞLANDI

Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi’nin finansmanı için Dünya Bankası’ndan 660 bin dolarlık destek alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, projenin “Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi Ulaştırma Genel İhale İlanı”nı Resmi Gazete’de duyurdu. Proje, Asya Altyapı Yatırım Bankası ve İslam Kalkınma Bankası tarafından eş finansman ile desteklenecek.

Projede iki ana bileşen mevcut. “Divriği-Kars-Gürcistan Sınırı Demiryolu Hattının Rehabilitasyonu ve Modernizasyonu” başlıklı birinci bileşen için tahmini ödenek, 1 milyar 339,2 milyon dolar olarak belirlendi. İkinci bileşen olan “Proje Yönetimi” için tahmini tahsisat ise 5,5 milyon dolar olarak ortaya çıktı.

Dünya Bankası tarafından finanse edilen sözleşmelerin satın alma süreci, “Dünya Bankası IPF Borçluları için Tedarik Düzenlemeleri” çerçevesinde yapılacak. Bu düzenlemelere uygun olan firmalara ve bireylere açık olacak. Uluslararası açık rekabete tabi ihalelere yönelik özel satın alma ilanları, Dünya Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankası’nın web sitelerinde yanı sıra Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün “https://aygm.uab.gov.tr” adresinde, Türkiye’deki ulusal gazetelerde veya Resmi Gazete’de yayımlanacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.