E.T. ve K.Y. Beraat Talep Etti

Körfez 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar işletme sahibi E.T. ve döner ustası K.Y. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla iştirak etti. İşletme sahibi sanık E.T. ve döner ustası K.Y. kendilerinin kimseye kasıtlı bir zarar verme niyetinde olmadıklarını ifade ederek beraat talep etti. Sanıkların avukatı, işletme sahibinin çocuğunun da çalışanıyla birlikte aynı dönerden tüketerek hastaneye gittiğini belirterek, işletme sahibinin bilinçli olarak birini zehirleme olasılığının bulunmadığını dile getirdi. Müvekkillerinin yedi aydır tutuklu olduğuna vurgu yapan sanık avukatı, cezanın alt ve üst sınırları dikkate alındığında sanıkların yeterince tutukluluk süresi geçirdiğini savunarak beraat talep etti.

SANIKLARIN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Müşteki avukatları ise sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Mahkemenin kararını açıklayan hakim, sanıklara “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıl birer ay hapis cezası verdi. Ayrıca “bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaç ticareti” suçundan da aynı süreyle hapis cezası ve 83 bin 300’er lira idari para cezası uygulandı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak, onlara “yurt dışı yasağı” koyarak tahliye kararını verdi.

DÖNERCİDE ZEHIRLENME OLAYI

Körfez ilçesi Güney Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki bir dönercide 1 Nisan tarihinde 999 kişinin tavuk döner yedikten sonra zehirlenerek hastanelere başvurması sonucu işletme sahibi E.T. ve döner ustası K.Y. tutuklanmış, dönerci işletmesi ise tedbir amacıyla mühürlenmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın koruması Can Polat'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltındaki cinayet şüphelisi S.A. ve bağlantılı olduğu değerlendirilen bir diğer şüpheli sağlık kontrolünden geçti.

Galatasaray, Can Uzun İçin Frankfurt’la Görüşmelere Başladı

Trendyol Süper Lig'de üst üste dördüncü, tarihinde ise 26. kez şampiyon olan Galatasaray, transfer döneminde Eintracht Frankfurt'un milli futbolcusu Can Uzun için harekete geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Bundesliga ekibiyle görüşmelere başladı.

ESPN’in Dünya Kupası Listesinde Arda Güler ve Kenan Yıldız

Futbolseverler, 2026 FIFA Dünya Kupası için geri sayıma başladı. Dev turnuva öncesinde heyecan doruk noktasına ulaştı.

Melike Çiftçi Kalça Dolgusu Ameliyatında Öldü

İzmir'de bir güzellik merkezi kursunda yapılan kalça dolgusu operasyonu sonrası Melike Çiftçi hayatını kaybetti ve olayla ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Olay 29 Ekim 2024'te Bostanlı Mahallesi'nde meydana geldi.

Ankara-Çorum Hızlı Tren 1 Saat 20 Dakikaya İnecek

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nda Delice-Çorum kesiminde ilerleme yüzde 25'i aştı, Bakan Uraloğlu yeni ihale aşamalarını duyurdu. Hat tamamlandığında Ankara-Çorum arası 1 saat 20 dakikaya düşecek.