EDİZ GÜREL’DEN TARİHİ GALİBİYET
Büyükusta (GM) Ediz Gürel, 2025 FIDE Grand Swiss Turnuvası’nda dünya satranç şampiyonu Dommaraju Gukesh’i mağlup ederek önemli bir başarıya imza attı. Türkiye Satranç Federasyonu’nun yaptığı açıklamaya göre, Ediz Gürel, Özbekistan’ın Semerkand kentinde düzenlenen turnuvanın 7. turunda oldukça zorlu bir mücadelenin ardından Gukesh’i yenerek tarihe geçti. Bu galibiyet, 2008 doğumlu Ediz’in, dünya şampiyonu unvanına sahip bir sporcuyu yenen ilk Türk satranççı olmasını sağladı.
BAŞKA TEMSİLCİLER DE BULUNUYOR
Türkiye’yi temsil eden Ediz Gürel dışında, turnuvada Yağız Kaan Erdoğmuş da mücadele ediyor. 15 Eylül’e kadar devam edecek turnuvanın 7. turunun sonunda her iki oyuncu da 4 puanla yollarına devam ediyor. Turnuvada ilk iki sırayı alan oyuncular, 2026 Adaylar Turnuvası’nda dünya satranç şampiyonunun rakibi olma hakkı kazanacak.
GENÇLİK VE SPOR BAKANI’NDAN TEBRİK
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Özbekistan’daki FIDE Grand Swiss Turnuvası’nda Dommaraju Gukesh’i mağlup eden Ediz Gürel’i tebrik etti. Bakan Bak, yayımladığı mesajında “Özbekistan’ın Semerkand kentinde devam eden FIDE Grand Swiss Turnuvası’nın 7. turunda, dünya satranç şampiyonu Hint büyükusta Dommaraju Gukesh’i mağlup ederek tarihi bir başarıya imza atan büyükusta Ediz Gürel’i yürekten kutluyorum. Ülkemizi gururlandıran Ediz Gürel’e ve bu önemli başarısında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Milli sporcumuzun başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.