İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk suçlamasıyla tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. İmamoğlu, üç yıl önce aynı davadan beraat etmişti. Ancak istinaf mahkemesi bu kararları usulsüzlük nedeniyle bozdu.
CEZA AÇIKLANDI
Mahkeme, İmamoğlu’na 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Ayrıca, İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı da uygulanmasına hükmedildi.
SİYASİ YASAK KARARI
Eğer bu hüküm istinaf aşamasında bozulmazsa, İmamoğlu’nun siyasi yasak kararı kesinleşecek. Bu durumda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için meclis üyeleri arasında yeni bir seçim yapılacak.
İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMASI
Mahkeme sırasında Ekrem İmamoğlu, bir davanın bitmeden diğerinin başladığını vurgulayarak, “Bir soruşturmanın hukuksuzluğunu anlatmadan yenisi geliyor.” dedi.