Bakan Uraloğlu, Pertek Köprüsü Projesi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Köprüye yönelik uygulama projesi çalışmaları sürüyor. Uraloğlu, Elazığ ile Tunceli arasında Fırat Nehri üzerinde inşa edilecek köprünün, iki il arasında kesintisiz kara yolu bağlantısı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, projenin Yatırım Programı’na alınması için gerekli işlemlerin başlatıldığını belirtti. Bütçe imkanları çerçevesinde sürecin sonunda yapım aşamasına geçileceği ve projenin 5-6 yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğü aktarıldı.
PROJENİN TEKNİK DETAYLARI
Uraloğlu, geçişin iki yaklaşım köprüsü ve kablo destekli özel köprü sistemiyle sağlanacağını belirtti. Ana köprünün gergin eğik askılı köprü sistemiyle projelendirildiğini vurguladı. Keban Baraj Gölü’nde yaklaşık 100 metreye ulaşan su derinliğinin, projeye özgü mühendislik çözümleriyle aşılacağına dikkat çekti.
YATIRIM VE EKONOMİK KATKI
Uraloğlu, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda, bölgede huzur ve güven ortamını yatırımlarla güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Pertek Köprüsü’nün hayata geçirilmesiyle Elazığ ve Tunceli arasında kesintisiz kara yolu bağlantısının sağlanacağı belirtildi. Bu bağlantının, bölgenin ekonomik ve sosyal hareketliliğine katkı sunacağı, turizm ve ticaret gibi birçok alanda yeni fırsatlar yaratacağı değerlendirildi.