“Elon Musk’un kararı, işten çıkardığı çalışana tazminat şoku”

ELON MUSK’IN TWITTER’I SATIN ALMASI VE İŞTEN ÇIKARMALAR
Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra büyük değişiklikler yapmaya başladı ve geniş çapta işten çıkarmalar gerçekleştirdi. Yeni düzenlemeleri çalışanlara e-posta yoluyla duyuran Musk, belirli düzenlemeleri kabul etmeyen çalışanların işten çıkarılacağını belirtti. Bu durum, çalışanlar arasında karmaşaya ve hukuki tartışmalara neden oldu.

GARY ROONE VE TWITTER DAVASI
Twitter çalışanı Gary Roone, Musk’ın gönderdiği e-postayı almış ancak verilen bağlantıya tıklamayı reddetmişti. Bu nedenle Twitter, Roone’u işten çıkarma kararı aldı ve işten ayrılma isteğini içeren bir e-posta gönderdi. Roone, işten çıkarılma kararını kabul etmedi ve hukuki yollara başvurdu. Mahkeme, Roone’un haksız yere işten çıkarıldığına hükmetti ve Twitter’ın tazminat ödemesine karar verdi. Avukatı, bu tazminatın ülke tarihindeki en yükseklerden biri olduğunu belirterek, büyük şirketlerin çalışanlarına adil davranması gerektiğini vurguladı. Bu dava, işten çıkarma süreçlerinde hukukun ve prosedürlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Üsküdar Belediyesi’nde Başkan Vekilliği Seçimi Durduruldu

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, AK Parti'nin itirazı üzerine Üsküdar Belediyesi'ndeki başkan vekilliği seçiminde yürütmeyi durdurdu. Mahkeme, oy sayımında usulsüzlük yapıldığını ve seçim güvenliğinin ihlal edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye Süreci Güçleniyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplandı. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 17.10'da başladı ve yaklaşık 2 saat sürdü.

İsmail Kartal: Lyon Maçında Mağdur Olduk

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Lyon ile karşılaşacak. Sarı-lacivertli ekip, ilk maçta Kadıköy'de 1-1 berabere kalmıştı ve turu Fransa'ya bırakmıştı.

CHP Temyiz Başvurusunu Geri Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, mutlak butlan davasında temyiz başvurusunu geri çekti. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in de başvurusunu geri çekmesi durumunda mahkeme kararı kesinleşecek.

Haluk Levent’in Borç Talebi Ortaya Çıktı

Ahbap Derneği'ne ait bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 4. dalga operasyonu gerçekleştirildi. Bu operasyon sonucunda gözaltına alınan 13 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi.