Emeklilere müjde: 5 bin TL ikramiye hesaplarda!

Bugün itibariyle çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL’lik beklenen ikramiye hesaplara yatırılmaya başlandı. Bu ödemeler, yarın ve pazartesi günü de devam edecek. Detaylar ve ödeme takvimi haberimizde!

İkramiyeler hesaplarda!

NTV’nin haberine göre, milyonlarca emeklinin sabırsızlıkla beklediği 100. Yıl ikramiyesi bugün itibariyle hesaplara yatırıldı. Ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların belirlenen ödeme günlerine göre yapılmaktadır.

Ödeme takvimi:

SSK Kapsamında Aylık Alanlar:

17, 18, 19 olanlar için 11 Kasım

20, 21, 22 olanlara 12 Kasım

23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı Kapsamında Aylık Alanlar:

14 Kasım

Özel Durumlar ve Hesaplama:

Milliyet’in haberine göre, SGK Uzmanı Emin Yılmaz, ikramiyenin ölüm aylığı, dul ve yetim aylığı alanlara yüzde oranına göre dağıtılacağını belirtti. Ayrıca, birden fazla dosyada maaş alanlara, en yüksek rakam baz alınarak ödeme yapılacağını ifade etti.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emeklinin halihazırda çalışıyor ve SGK’da girişi yoksa alınan ikramiyenin geri tahsil edileceğini vurguladı. Ayrıca, çalışan emeklinin durumunun yersiz olduğu tespit edilirse, alınan ikramiyeden yüzde 25 kesinti yapılacağını ve bu kesintinin 15 Kasım’da maaşlarda görüleceğini belirtti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.