EMEKLİLER ULAŞIMDA İNDİRİMİN KEYFİNİ SÜRÜYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 353 binden fazla emeklinin demiryolu, şehirlerarası otobüsler ve havayolu seyahatlerinde indirimli bilet imkanından yararlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı, bölgesel ve anahat tren biletlerinde yüzde 10 emekli indiriminden faydalanan vatandaşların sayısının 98 bin 200’e ulaştığını belirterek, şehirlerarası otobüs kullanarak seyahat eden 250 bini aşkın emeklinin ise yüzde 20 indirimden yararlandığını söyledi.
EKONOMİK VE RAHAT ULAŞIM İMKANI
Bakan Uraloğlu, emekliler için yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim kampanyasını başlattıklarını, 60 – 64 yaş arası yolculara yüzde 15, 65 yaş ve üstü yolculara yüzde 50 indirim uygulandığını belirtti. Yüksek hızlı trenlerde 58 bin 674, bölgesel trenlerde 22 bin 921, anahat trenlerinde ise 16 bin 605 kişinin indirimden faydalandığını aktardı.
OTOBÜS İLE UCUZ VE KONFORLU SEYAHAT
Otobüs ile şehirlerarası seyahat eden emekliler için de bilet fiyatlarında yüzde 20 indirim imkanı tanındığını belirten Bakan Uraloğlu, 31 Mayıs’tan beri toplam biletli yolcu sayısının 13 milyonu aştığını ve 250 binden fazla emeklinin bu indirimlerden yararlandığını ifade etti.
THY İLE UYGUN FİYATA YOLCULUK
Bakan Uraloğlu, Türk Hava Yolları ile seyahat eden emeklilere yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15 indirim uygulamasının devam ettiğini belirterek, Ocak 2024’ten itibaren 5 bin 145 emeklinin bu indirimden faydalandığını dile getirdi. Ayrıca, emeklilerin PTT aracılığıyla kargo gönderimlerinde de yüzde 20’lik indirim kampanyasının oldukça ilgi gördüğünü ve 8 bin 173 emeklinin bu kampanyadan faydalandığını açıkladı.