Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni Bakanlar Kurulu listesini bugün iptal olan görüşme sonrası yapılacak olan ilk görüşmede (yarın) Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor.
Kabine listesinin oluşum sürecinin tartışmalı geçtiği belirtilirken, Erdoğan’ın istemediği Babacan’ın kabinede olmayacağı belirtilirken Davutoğlu’nun Berat Albayrak’la ilgili çekincesini kaldırmaması durumunda da ekonominin üçüncü bir isime emanet edilebileceği vurgulanıyor.
Erdoğan’a yakın bir Ak Parti kurmayı, “Cumhurbaşkanı, Babacan’ın milletvekili adayı yapılmamasını da istemişti. Ancak Davutoğlu’nun ısrarı üzerine aday yapılmasını kabul etti. Ama bunu kabul ederken ekonomi yönetiminin başına getirilmesi konusuna vize vermedi. Cumhurbaşkanı, aynı düşüncesini koruyor. Babacan’ın kabinede yer almama olasılığı çok yüksek” görüşünü dile getirdi. Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın ekonominin patronluğuna getirilmesini istediğini kaydeden Ak Parti kurmayı, “Davutoğlu da Albayrak’ı istemiyor.