ERDOĞAN’IN KONUŞMASI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışına tepki gösteren Erdoğan, olayı şu sözlerle değerlendirdi: “Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışında sahnelenen ahlaksızlık, karşı karşıya olduğumuz tehdidin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.”
ERDOĞAN’IN TEPKİLERİ
Erdoğan, Paris’te gerçekleşen olayı şiddetle kınayarak, LGBT sapkınlığının ‘özgürlük’ olarak lanse edilmesinin başörtülü sporculara tahammülsüzlüğüne de vurgu yaptı. Ayrıca CHP’ye de tepkisini göstererek, Türkiye’nin Mavi Vatan’ına sahip çıkacaklarını belirtti.
İSRAİL’E YÖNELİK SÖZLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’i hukuk tanımaz ve tüm dünya için bir tehdit olarak nitelendirerek, bölgedeki politikalarının vahşetiyle tüm insanlığı tehdit ettiğini söyledi. İsrail’in saldırgan tutumuna karşı durulması gerektiğini vurgulayarak, buna karşı çıkmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.