Erdoğan’ın çalışma ofisi hedef alındı

Başarısız darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk ekranlarına çıkıp, halka direniş için alanlara inme çağrısı yaptığı Grand Yazıcı Otel, darbecilerin hedefi oldu.

Erdoğan’ın ailesiyle birlikte otelden ayrılmasından kısa süre sonra darbeci SAT ve MAK timleri, 4 helikopterle bölgeye ulaştı. Burada saatlerce süren çatışmalardan sonra iki polis şehit oldu. Saldırıya katılan darbeci askerler ise yoğun ateş nedeniyle helikopterlerin alçalamaması üzerine kaçamadıkları için ormanlık alana girip izlerini kaybettirmeye çalıştı. Bölgede arama çalışmaları da 9’uncu gününde aralıksız devam etti. 

ÇALIŞMA OFİSİ DE BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Saatler süren saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesiyle kaldığı villanın yanı sıra, çalışma ofisi ve otelde korumaların kaldığı diğer bölümler de bomba ve kurşunlardan büyük hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatili boyunca gün içerisinde konuklarını kabul ettiği, danışmanlarıyla toplantılar yaptığı, kaldığı villanın hemen yanındaki çalışma ofisi darbecilerin saldırısında hedef oldu. Tatili süresince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullanması için hazırlanan, 3 oda 1 salon şeklindeki bölümün cep telefonuyla çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Erdoğan’ın çalıştığı odadan namaz kıldığı bölüme, konuklarının beklediği alanlara kadar her yerde bulunan kurşun izleri, Muğla Olay Yeri İnceleme ekiplerince tek tek tespit edildi, en ince ayrıntılarına kadar araştırıldı. Otelin bu bölümleri görüntülenip savcılık talimatıyla kapatıldı.

<iframe width="300" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LyuNmB9PSek" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İrfan Can Eğribayat Fenerbahçe’ye Dönüyor

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, transfer dönemi çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezonun devre arasında Fenerbahçe'den kiralanan İrfan Can Eğribayat ile yola devam edilmeyeceğini duyurdu.

Kocası Tarafından Bıçaklanan Kadın Hayatını Kaybetti

Erdal K., Diliskelesi'nde eşi Elif K. ile evde başlayan tartışma sonrası sokağa taşan kavgada eşini bıçaklayarak öldürdü. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Bebek Bezine Gizlenen 381 Bin Avro Antalya’da Bulundu

Antalya'ya Paris'ten gelen bir yolcunun bagajında yapılan detaylı aramada, bebek bezlerinin içine gizlenmiş halde 381 bin 750 avro nakit para bulundu. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yürütülen risk analizi sonucunda şüpheli yolcu takibe alındı.

Üç İlde Ara Seçimlerde Oy Verme Sona Erdi

YSK Başkanı Mutta bugün altı beldede belediye ara seçimleri yapıldığını açıkladı. Ülke genelinde 355 mahallede muhtarlık seçimi de gerçekleştirildi.

Bursaspor, Amine Boutrah’yı Transfer Etti

Bursaspor şampiyonluk kadrosu kurma hedefiyle transfer piyasasında bütçe disiplinini koruyarak sol kanat oyuncusu Amine Boutrah'ı kadrosuna kattı. Kulüp, 25 yaşındaki oyuncuyu resmen duyurdu.