Erdoğan-Trump Görüşmesi 25 Eylül’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu Next Sosyal üzerinden yaptığı açıklamada, 25 Eylül’de ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da bir araya geleceğini bildirdi. Erdoğan, bu görüşmenin iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha da güçlendireceğini vurguladı.

BÖLGESEL BARIŞ VE KÜRESEL İŞ BİRLİĞİ

Erdoğan, açıklamasında bu görüşmenin sadece ikili ilişkiler açısından değer taşımadığını, aynı zamanda küresel barış vizyonu çerçevesinde de önemli olduğunu belirtti. Görüşmenin birçok yönü bulunuyor.

Ayrıca görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve savunma sanayisinde iş birliği gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor. Liderlerin bu görüşme sırasında, bölgesel gelişmeler ve uluslararası güvenlik meseleleri hakkında da fikir alışverişinde bulunacağı öngörülüyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.

SelçukSports Sahibinin İfadesi Ortaya Çıktı

Selçuk Yılmaz, Süper Lig maçlarını yasa dışı yayınlayan SelçukSports'un sahibi olarak Denizli'de yakalandı ve tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve MİT, ortak operasyon düzenledi.

Kılıçdaroğlu Salı Günü Grup Toplantısı Yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki salı günü TBMM'deki grup toplantısında konuşacak ve Parti Meclisi 11 Haziran Perşembe günü toplanacak. Parti Sözcüsü Müslim Sarı bu takvimi duyurdu.

Erdoğan: CHP’deki Koltuk Kavgası İç Mesele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'deki mutlak butlan kararı sonrası başlayan tartışmaların partinin iç meselesi olduğunu söyledi. Beştepe'deki yenilenebilir enerji yatırımları töreninde konuşan Erdoğan, muhalefetin gündeminde koltuk kavgası olduğunu ifade etti.

Özkan Yalım Ek İfadesinde Şahit Olmadı

Eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, iki ay önce yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Şimdi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ek ifade verdi.