Erdoğan’dan ABD’ye: Akan kanda payınız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'ni eleştirdi.

31
Erdoğan'dan ABD'ye: Akan kanda payınız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ni terör örgütlerine yardım ettiği gerekçesiyle sert sözlerle eleştirdi.

“Çıkarları için bölgemizi yangın yerine çevirenlerin, terör örgütlerini tırlar dolusu silaha boğanların dökülen her damla Müslüman kanında payı olduğunu biliyoruz.”

Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’deki Türk, soydaş ve Müslüman toplumuyla bir araya geldi.

Burada konuşan Erdoğan, 11 Eylül’ün geride çok kötü bir miras bıraktığını belirterek “Medeniyetler çatışması, ırkçılık, ötekileştirme, yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığının artması bu mirasın sadece bir kısmıdır” diye konuştu.

Tüm dünyada ve özellikle Batı toplumlarında Müslümanlara karşı ön yargılı yaklaşımların zemin kazandığını gördüklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

İşte bunu Yeni Zelanda’da da gördük. Peygamber efendimizin Aleyhisselatü vesselam mübarek şahsına yönelik ahlakla, edeple, insanlıkla asla bağdaşmayan saldırılar yaşandı, yaşanıyor. İslam’la, insanlıkla hiçbir alakası olmayan bazı terör örgütleri üzerinden hak ve özgürlük taleplerimiz boğulmaya çalışıyor. El Kaide, DEAŞ, Boko Haram, Eş- Şebab, FETÖ gibi katil sürülerinin eylemleri bize zarar vermesinin yanında İslam düşmanlarına da istismar zemini sunuyor. Oysa bu örgütlerin Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Nijerya’da, Türkiye’de, Afganistan’da ve diğer İslam coğrafyalarında katlettiği masumların neredeyse tamamı Müslümanlardır. Müslüman’ın Müslüman’a kanı, canı, malı, ırzı haramdır.

Çıkarları için bölgemizi yangın yerine çevirenlerin menfaatlerini koruma uğruna terör örgütlerini tırlar dolusu silaha boğanların dökülen her damla Müslüman kanında payı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ancak her fırsatta diğer ülkelere demokrasi, hukuk ve insan hakları dersi verenler maalesef bunları görmüyor, görmek istemiyor. Kendi hakları konusunda aslan kesilenler söz konusu Müslümanlar olunca üç maymunu oynuyorlar.

TRT