Erdoğan’dan İBB’ye tepki: Vah zavallı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Gaziantep Havalimanı yeni terminal binası ile yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, ‘İstanbul’dan gelirken büyükşehir belediyesi bir pankart asmış. ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yurtları var’ diye. Vah zavallı. Bizim şu anda KYK olarak açtığımız yurt sayılarını ben unuttum.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; 1 asır öncesi burada istiklal ve istikbal ateşini yakanların torunları bugün de meşaleyi taşıyorlar. İstiklalinin bedelini kanı ile, kalkınmanın bedelini alınteri ile ödeyen Gaziantep bunun değerini çok iyi bilir. Biz AK Parti’yiz. Suriyeli kardeşlerine düşman nazarı ile bakan bir Bay Kemal yok burada. Muhakkak ki müminler kardeştir. Biz kardeşlerimize onları gönderecek yer aramayız. Silahlardan kaçmışlar ise, kapımızı onlara nasıl açmışsak, bugün de açarız, yarın da açarız. Ülkemizde 5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var, Bay Kemal bundan rahatsız. Onların kardeşlik gibi bir anlayışı yok.

Şanlıurfa’ya gidiyor bir başka yalan, Adana’ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Şanlıurfa Belediyesi’ni verin, elektriği bedeva verelim diyor. Bre cahil… Elektriği bedava verme hakkına belediye başkanı sahip mi? O zaman Adanalı çiftçilerimize bedava elektrik versinler. Elini tutan mı var? Hayatınız yalan. Suyu, elektriği bedeva vereceğiz’ dediniz. Neyi bedava verdiler? Hiçbirisini. Biliyorsunuz yalancının mumu yatsıya kadar. 2023’e giden bu yolda aman ha bu tuzaklara düşmeyelim, bunları hüsrana uğrtalım.

Sizler tüm bu bölgenin kaderini değiştirdiniz. Gaziantep bizim her yerde örnek gösterdiğimiz, model olarak gösterdiğimiz kahramanımızdır, gururumuzdur. Gaziantep’e olan şükran borcumuzu şehre yaptığımız hizmetlerle ödemeye çalışıyoruz. Şimdi Gaziantep 6. Organize Sanayisi’ni kuruyor. Bay Kemal lutfeder gelirsen sana gösterirler. Buradaki fabrikaları da sayabilirsiniz. Bu vesile ile beyranını, kebabını, baklavasını yerler, ağızları tatlanır. Sohbet ederler, yürekleri tatlanır. Bizimle uğraşmaktan dünyayı kendilerine zehir edecekler.

İstanbul’dan gelirken büyükşehir belediyesi bir pankart asmış. ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de yurtları var’ diye. Vah zavallı. Bizim şu anda KYK olarak açtığımız yurt sayılarını ben unuttum. Bay Kemal ve avanesinin böyle bir derdi yok.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.