Eski Çalışan Darbeden Hayatını Kaybetti: 6 Şüpheli Gözaltında

OLAYIN GEÇMİŞİ VE GELİŞMELERİ

İstanbul Şişli’de bulunan Çalık Holding binası önünde, 9 Mayıs 2025 tarihinde cereyan eden olay Türkiye’nin manşetlerine çıkmaya devam ediyor. Eski çalışan Erol Eğrek (49), 10 yıl önce çalıştığı holdingin Türkmenistan’daki tekstil fabrikasından alamadığını iddia ettiği 7 milyon TL’lik tazminat için holdingin Esentepe Mahallesi’ndeki merkezi önüne gitti. Eğrek, ruhsatlı silahıyla bina önündeki saksıya 3 el ateş ettikten sonra güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilerek darp edildi ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Bu olay sonrası 6 şüpheli gözaltına alındı. Eğrek’in ailesi ise ölüm raporunda “kalp krizi” yazılmasına itiraz ederek, olayın üzerine örtüldüğünü savunuyor.

MAKSADI ŞİRKET SAHİBİYLE GÖRÜŞMEK

Çalık Holding’in önünde öğle saatlerinde Erol Eğrek’in silahla ateş ettiği bilgisi üzerine polis ekipleri hemen harekete geçti. Yapılan araştırmalarda, Eğrek’in ruhsatlı silahıyla saksıya doğru 3 el ateş ettiği, daha sonra güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilip elindeki silahın alındığı öğrenildi. Eğrek’in, holdingin eski çalışanı olduğunu ve şirket sahibiyle görüşmek istemesi üzerine böyle bir eylem gerçekleştirdiği belirtildi. Bakımında darp raporu almak üzere Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Eğrek’in, baş, boyun ve göğsünde ağrı hissettiği öğrenildi.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Doktor kontrolü sonrası, kısa bir süre içinde durumu kötüleşen Eğrek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hastanede hayatını kaybetti. Bu durum, olayla ilgili daha fazla soru işareti oluşturdu. Olayın sonrasında, 6 kişi gözaltına alınarak inceleme altına alındı.

ÇALIK HOLDİNG’TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Çalık Holding, bu olayla ilgili olarak bir yazılı açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada, Eğrek’in 10 yıl önce, azınlık hissedarı olarak yurt dışındaki bir fabrikada görev yaptığı ve tüm haklarını alarak ayrıldığı belirtiliyor. Şirket, “Ancak bugüne kadar geçen 10 yıllık süreçte, şirketimize karşı haklarını almadığına dair çeşitli iddialarla adli ve idari makamlara asılsız suçlamalarda bulunmuştur” ifadelerini kullandı. Açıklamanın devamında, “Başlatılan adli süreci yakından takip ediyor ve tüm yetkili makamlarla iletişim halinde hareket ediyoruz. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına resmi makamların açıklamaları dışında yapılacak yorum ve spekülasyonlara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Yaşanan hukuki süreçle ilgili gelişmeler hakkında şeffaf bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” denildi.

ÖNEMLİ

“Vizesiz, Yasaksız Bir Türkiye Vadediyoruz!”

CHP Lideri Özgür Özel, Çankaya Gençlik Merkezi'nin açılışında gençlere hitap ederek, "Vizesiz bir yaşam ve yasaksız bir Türkiye" vaadinde bulundu. Adalet ve özgürlüğe dikkat çekti.

Özgür Özel: “Vizesiz, Yasaksız Türkiye Vadediyoruz!”

CHP lideri Özgür Özel, Çankaya Gençlik Merkezi'nin açılışında gençlere hitap ederek vizesiz yaşam ve yasaksız bir Türkiye sözünü verdi. Özgürlük ve adalet ile hayallerin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Daha Fazlası!